sábado, 8 de noviembre de 2008

INFORMACIÓN DE RADIO L'HOSPITALET


[Ràdio L'Hospitalet, 26 de gener de 2008]

La Biblioteca de la Bòbila, especialitzada en el gènere de la novel·la negra ha presentat el llibre El misterio de la calle Poniente, obra de Fernando Gómez. La història recrea un cas criminal que va estremir la Barcelona de principis del segle XX.

Novel·la negra basada en crims reals a la Barcelona de 1912

El misterio de la calle Poniente és el títol de la darrera obra de Fernando Gómez que l’autor ha presentat aquesta setmana a la Biblioteca de la Bòbila. Emmarcat en el gènere de la novel·la negra, l’obra recrea els fets produïts a la Barcelona de l’any 1912 que van estremir la societat de l’època.

La història arrenca amb el segrest d’una nena de 3 anys que destapa un seguit de crims realitzats per una dona, Enriqueta Martí, que segrestava i assassinava nens per vendre la sang i les vísceres de les criatures a les famílies benestants de Barcelona per curar la tuberculosi i altres malalties.

Tot i que pot semblar ficció, Gómez afirma que les pàgines d’aquest llibre són un acurat retrat de la societat de l’època, plena d’hipocresia, misteris i ambicions, una època convulsa amb la Setmana Tràgica com a teló de fons.

Aquests fets van omplir les pàgines de la premsa del moment i van escandalitzar els barcelonins de principis del segle XX. Ara, la història es presenta com a novel·la de la mà de Fernando Gómez.


No hay comentarios: